Woondynamicsdag 2023
1126
post-template-default,single,single-post,postid-1126,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Woondynamicsdag 2023

Na twee jaar online kon op 20 april 2023 weer een live Woondynamicsdag gehouden worden. Traditioneel combineert Woondynamics haar Algemene Ledenvergadering met een programma waarin de ervaringen van DE gebruikers voorop staan en er van elkaar geleerd kan worden. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid tot het volgen van een workshop.

Bij binnenkomst op de prachtige locatie voor die dag: de Mariënhof in Amersfoort, lag er voor de leden een duurzaam notitieboekje van kurk gevuld met gerecycled papier en 1001-mogelijkheden pen klaar. Handig om tijdens de dag aantekeningen te maken, ze vonden gretig aftrek.

De dag werd gestart met de ALV, een jaarlijkse verplichting die het bestuur van Woondynamics dit jaar met plezier invulde vanuit de prachtige Singelzaal (grote kerk) van het voormalige klooster. Met elkaar keken we terug op de behaalde resultaten in 2022, namen we de financiën door en keken we vooruit naar de plannen voor dit jaar. Meer weten? Bekijk het Jaarverslag 2022 en Jaarplan 2023*.

Tijdens de lunch was er ruimte om te netwerken en daarna was het tijd voor ‘de zeepkist’. Woondynamics wil meer aandacht voor de route naar ‘de cloud’, voor dat doel werden twee leden uitgenodigd om op de zeepkist te klimmen en hun ervaringen te delen met de aanwezige leden. De bestuursleden Evelien Schurink, projectleider Innovatie bij De Woonplaats en Petra Hoogstraaten, teamleider Informatisering en Automatisering bij Mozaïek Wonen vroegen aan Annet Lugtenberg, medewerker Informatisering bij De Goede Woning en Barry Jansen, adviseur Informatisering bij De Woonplaats wat er goed ging op hun weg naar de cloud, maar ook welke hobbels ze tegenkwamen. Dat leverde nuttige informatie op. Vanuit de zaal kwamen ook vragen en opmerkingen, soms gericht aan Annet en/of Barry, maar ook aan Gerrit Jan van Tilburg, director product bij Cegeka, die aanwezig was tijdens dit onderdeel. Petra en Evelien waakten ervoor dat de toon positief-kritisch bleef. Een uitgebreider verslag van dit onderdeel staat in Teams*.

Tot slot stapte Roger van den Eerenbeemt van het Woondynamics Leerportaal op de zeepkist; om het aanbod leermodules over te zetten naar R2x zijn ‘handjes’ nodig en dus enthousiasmeerde Roger de aanwezigen om hieraan mee te helpen. We zijn tenslotte een vereniging, samen maken we het waar. 

Na een korte break gingen de deelnemers naar de workshop van hun keuze; Selfguide verzorgde een workshop waarin het vergroten van de digitale vaardigheden en gebruikersadoptie centraal stond en Chaptr2 richtte de aandacht op de nut en noodzaak van een applicatiestrategie. In Teams* delen we de tijdens de workshop gebruikte presentaties.

Aan het einde van deze geslaagde dag werd er tijdens de afsluitende ‘borrel’ volop nagepraat en genetwerkt. Weer helemaal bijgepraat en met een pakje water en een stuk fruit voor onderweg namen we afscheid van elkaar.

Tot slot nog een tip: volgde je de workshop van SelfGuide en overweeg je dit product aan te schaffen? Laat het weten aan ons bestuurslid Isis Desuma, directeur SWEMP. Ook hier loont het principe van het collectief, want hoe meer ‘vrienden van’ SWEMP de SelfGuide module aanschaffen des te goedkoper het wordt. Meer informatie via https://swemp.nl/vriendendienst/.

___

*  dit is de route naar de gedeelde bestanden:

Teams / WD Forum / Algemeen / WD Documenten / ALV – Woondynamics-dag 2023

Is de organisatie waar jij werkt lid van Woondynamics en heb jij nog geen toegang tot de ledensite? Vraag via info@woondynamics.nl een inloglink aan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.